Brooklyn Heights Modern

Brooklyn, NY 
Completed - 2018

Design and construction of duplex apartment

Photos by Christian Phillips Photography

An upper level, two floor apartment with terrace is designed and built to maximize openness, utility and natural light. The formerly cramped and underutilized apartment went through a complete transformation with the removal of walls, floor and rearrangement of rooms to achieve this goal.

 

A combined, eat-in living/dining/kitchen space is enveloped with a ribbon of cabinetry providing storage while maximizing use and movement. A sculptural white oak stair flanks the two story back wall at the entry and a glass floor/skylight brings natural light from above to a brass pendant light and kitchen table below. Upstairs, the master bedroom and a home office are separated by a two sided, bookcase/armoire with integrated up-lighting. A planted terrace is accessed from this floor with views of the Brooklyn Heights neighborhood and Manhattan beyond.